late(ly)

silvia on Nov 29th 2006

constat, nu cu nemultumire, ca nu am mai postat de foarte multa vreme. am fost prinsa cu proiecte. am terminat unul dintre ele, sper ca astazi sa il termin si pe al doilea. in stilul caracteristic, tot pe ultima suta de metri le fac pe toate.

astazi am dormit pentru prima oara de cand sunt aici bine, fara insomnii, fara vise aiurea, am dormit si m-am trezit tarziu, dar bine. am baut o cafea, am mancat paine prajita (pe care am ars-o, nu foarte rau, dar … ) cu miere si unt. am desajunat in comedor, tot pentru prima oara a istoriei mele in floreci vives no 6. e placut, m-am mai conversat cu lume din bucuresti (acum imi funtioneaza wi-fi in apartament), mi-am facut planuri ong-iste pentru vara viitoare, am facut o lista cu vinuri de craciun (de fapt a magazinelor unde ma pot duce; tot nu prea pricep cum clasifica ei vinurile).

proiectul pe care trebuie sa il fac este pentru cercetare. o sa fie despre secularizarea in europa, cu accent in spania (ca doar generalitat catalunya imi da banii). inca nu a prins contur, dar am incredere in inspiratia de ultima ora.

maine incepe seminarul unesco. am un teanc de discursuri de citit si nu am apucat inca. va trebui sa pun intrebari pertinente in franceza sau spaniola :D despre tot ce e legat de 11 septembrie. sper sa ma descurc.
tot maine luam pranzul toti participantii la seminar inclusiv cei care vor expune. este un pranz cat se poate de fancy in imperial tarraco (un fel de hilton). vineri programul artistic continua cu o vizita la manastirea santes creus. astept cu nerabdare sa ma duc si dupa aceea astept si cu mai mare nerabdare sa pot dormi, caci am nevoie.

cursul de institutii civile in magreb s-a terminat cu o furtunoasa dezbatere despre lipsa totala a bisericilor din tarile musulmane. de luni am inceput un curs despre cipru, situatia din balcani si discutii tangentiale despre fostul bloc comunist. proful a spus “istoria are un pret”, referindu-se la tari foste comuniste. cand a venit vorba de cipru (el cred ca e greco-cipriot) nu a contenit sa condamne pe toata lumea pentru incalcarea flagranta a drepturilor omului etc …. sa ii spun si eu ca ciprul e pretul istoriei? nu credeam sa ajung vreodata nationalista, dar… intr-o tara straina propria-ti identitate este o problema spinoasa.

ca sa fie toate bune m-am certat si cu aia de la telefonica (cei responsabili de netul de acasa). nota de plata a venit de 3 ori mai mult. da, se intampla peste tot.

Filed in job related,miscellaneous,scoala

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam