conversație cu un bibliotecar

silvia on Sep 7th 2011

ajung lată, obosită, cărând de laptop, de cărți, de papornițe și poșetă pe scări în sus. intru în sala de lectură, îmi las cafeaua, dau permisul, custodele mă interpelează:

- vă rog să nu mai beți cafea în sală! v-am văzut și ieri, dar am zis că nu veniți des. văd că insistați să veniți!

da, insist să vin că am de pregătit referate, da, beau cafea, că așa stă eu trează. nu înțeleg de ce nu pot bea o amărâtă de cafea, nu consult documente rare pe care aș putea să le distrug vărsând cafeaua pe ele. nu înteleg de ce e ok să bei cola, dar nu cafea!

răspuns prompt: cafeua dă un exemplu negativ studenților!  culmea! nu înțeleg cum e ok ca bibliotecarii să vorbească între ei, pe ton ridicat despre permanentat, borcane, recipiente, cosmetice, să le sune telefonul, dând desigur un exemplu foarte bun studenților prin toate astea, și o amărâtă de cafea, îi învață pe studenți să se comporte urât, în mod negativ.

și culmea e că, insist să vin la bibliotecă, ce e disfuncțional în mine de tot insist?

astă mă întreb și eu? de ce naiba mai insist să mă duc într-o bibliotecă în care lipsesc cărti esențiale, în care volumele pe care le iei la împrumut sunt atât de prost legate încât ajungi acasa și trebuie să le lipești tu, în care soluția academică la lipsa de fonduri este să fotocopiezi cărti, să le pui la raft, dar cercetătorul să aibă surpriza să afle că volumul nu a fost fotocopiat în întregime.

o cafea strică tot acest univers academic perfect, serios și funcțional. o cafea!

Filed in miscellaneous

One Response to “conversație cu un bibliotecar”

  1. Cum se fac baniion 21 Sep 2011 at 7:51 pm

    Cine ar fi crezut … o cafea … vai vai! …

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam