în căutarea ebook reader-ului perfect

silvia on May 2nd 2011

sunt un cititor aproape profesionist. las la o parte toate argumentele sentimentale despre tactilul pe care îl implică o carte de hârtie, despre mirosul de carte nouă, despre cum o poți citi și mâzgăli în același timp, pentru că o carte înseamnă informație. cum obțin informația sau sub ce formă vine ea, e mai puțin relevant. dacă s-ar face ediții electronice ale cărților vechi și prăfuite care îmi provoacă alergii peste alergii, aș fi cea mai fericită.

după ce am colindat 2 continente, am ajuns la concluizia că ebook reader-ul prefect nu există. în opinia mea este un mix intre kindle de la amazon, nook de la barnes and noble și sony touch edition de la sony.
kindle este enervant ca nu are touch deloc, e agasant, pentru mine e un mare dezavantaj și tranziția de la cartea de hârtie la kindle mi se pare aproape imposibilă. deși are avantajele lui deloc de neglijat (ușor, livrabil în ro, no glare).

nook este prea us based. conexiunea 3 g nu merge in afara us, deci e big no no. ce îmi place la nook este că meniul este touch. deși nu poți ‘răsfoi’ cartea, cel puțin nu ai o tastatură fixă ca la kindle.

touch edition sony părea cel mai minunat ereader (e desigur, cum îi spune și numele, touch ereader),  până când mi-am dat seama că nu are conexiune, nici 3g și nici wi-fi. fatalitate!

careva a testat/încercat vreun ebook reader simpatic?

Filed in miscellaneous

2 Responses to “în căutarea ebook reader-ului perfect”

  1. dunedenisipon 03 May 2011 at 12:25 pm

    Detin un Kindle 3 si sunt foarte multumit de el, acum depinde de ce asteptari ai de la un ebook reader, eu am dorit un dispozitiv usor de transportat si asta am primit plus bonus 3G si wi-fi.
    Daca folosesti browser-ul rar nici nu simti nevoia unui touchscreen.

  2. silviaon 05 May 2011 at 2:47 pm

    greutatea e clar un issue, deci să fie ușor e important; la fel de important pentru mine e gestul de răsfoire, să pot da paginile ca la o carte de hârtie. din punctul meu de vedere ăsta e cel mai mare neajuns al kindle-urilor.
    mai caut, poate găsesc unul cu touch, în afară de cel de la sony.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam