my history of coffee: impas

silvia on Jun 18th 2010

nu mai știu ce cafea să beau acasă. am încercat pe la starbucks vreo trei sau patru soiuri de cafea boabe, dar pur și simplu nu e ce trebuie să fie. o cafea medium, nu foarte prăjită, nici foarte aromată, dar nici lipsită de aromă, să aibă suficientă cofeină, dar nu cafea pentru espresso.

la începutul începuturilor, când eu eram jună (15 ani? 16?) și am început să consum cafea, maman, care este o mare cafegioaică, cumpăra jacobs verde. ah, cat era de bun! și făcea cafeaua într-un ibric turcesc, de alamă. de altfel și acum are ibricul ală. era ca în reclamă: te lua de nas și te aducea pe sus în camera de zi, pe fotoliul din stânga, căci pe cel din dreapta sătea mama, pe care nu o scoți nici azi din tabietul asta.

prima cafea pe care o țin minte (aveam vreo 5-6 ani), este o cafea turcească, la nisip. eram cu maman și sora mea la mare, cred că prin eforie/neptun-olimp și mama și-a luat ceva ce nu mai văzusem până atunci. arăta cam dubios, dar mirosea … minunat.

așa mi-aș dori să miroasă cafeaua. dar ia-o de unde nu-i.

sugestii, am nevoie de sugestii. cine ce cafea bea?

Filed in miscellaneous

5 Responses to “my history of coffee: impas”

  1. alexon 18 Jun 2010 at 4:36 pm

    La multi ani, beeer >:D< !!! Sa ai matale condei, ca sa te citesc mereu & sa ma bucur de roadele mintii matale :) ! Ti pup & tot binele ti-l doresc, asa sa stii :*

  2. alexon 18 Jun 2010 at 4:38 pm

    am uitat: de abia astept sa bem noi o cafea… cea mai delicioasa, luni :)

  3. silviaon 19 Jun 2010 at 2:59 pm

    mulțumesc, ber! așa sper să fie, să ai matale ce ceti în fiecare moment al zilei.
    cât despre cafea, se impune, o cafea delicioasă și minunată, to turn our day around!

  4. ioon 28 Jun 2010 at 10:04 am

    lavazza sau julius meinl, daca gasesti

  5. silviaon 07 Jul 2010 at 10:23 pm

    eu cautam cafele mai potrivite pentru filtru, astea sunt excelente pentru espresso, dar eu nu sunt o bautoare de espresso-uri.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam