mare-i grădina domnului!

silvia on Jun 17th 2010

îmi dau seama, cu cât trece timpul mai mult, că imi displac profund rețelele de socializare. anyway, singura pe care o folosesc este facebook pe care o urăsc, pentru că se mişcă atât, atât de greu.

articolul de pe smartwoman, în contrast violent cu numele site-ului, căci nu e nimic smart în articolul respectiv, îmi dă o senzație de piele de găină: atât pentru prostia femeii de a fi publicat povestioara (pe un site care are câteva zeci de mii de vizitatori pe lună),  cât și pentru cretinătatea bărbatului.

care-i explicația, totuși? post-post-post epoca istorică, religioasă, colonială și cum o mai fi ea aduce cu sine multe libertăți pentru noi și observ, din ce în ce mai des, sentimentul pentru omul de rând de a se dez-înregimenta, de a break free, de a căuta un hedonism care să transcede toate restricțiile impuse de polical corectness și de regulile corporațiilor, administrațiilor. caută un ceva care să depășească métro, boulot, dodo.

epoca post-creștină a subminat căsătoria, motivul principal fiind că era o instituție creștină prin excelență, și cum dumnezeu a murit, a urmat și căsătoria.  pentru john doe de pe stradă căsătoria e pentru idioți nesiguri, geeks și alții care au fost păcăliți de consoarte/consorți,  pentru idioți care s-au simțit presați de societate(???). toate argumentele astea sunt o mare, dar mare porcărie. nu sunt o fană a căsătoriei, nu sunt împotriva ei, dar căsătoria este o chestiune de alegere.  ai făcut alegerea respectivă, atunci fă bine și respect-o! din punctul meu de vedere cei care își înșeală nevestele, partenerele de viață, soții și consorții sunt niște abjecți.

iar domnul în cauză, care și-a lăsat consoarta și copilul, în căutarea fericirii perfecte e un simplu … ce e? un simplu bărbat idiot. ar fi înșelat-o fără facebook? probabil că da. habar nu am.

ce mă miră și mai mult este unul dintre comentarii, care face referire la o situație similară celei din articol.  se pare că este o „ea” cea care scrie și explică situația de a fi înșelată de soțul ei ca pe o neștiință din partea lui de a gestiona situația!!! wtf?

căsătoria, alegerile vieții personale nu sunt o problemă de gestiune, de pros and cons, de plan cincinal, de prezentări ppt, de teambuilding. căsătoria nu e o afacere! este o alegere. a face o alegere de a ne ține picioarele apropiate și șlițurile trase, de a respecta, iubi, şi mai ales de a nu răni sau umili persoana aleasă.

a gestiona? cum vă sună asta? mie îmi sună a gentilomii de mahala a lui nicolae filimon: [...] “tu, care, prin fizionomia ta mai albă decât hârtia ministerială”. gentilomul de mahala lucra la minister, iar el compara cu ce ştia. comentatoarea articolului lucrează undeva, unde “gestionează situaţii”. cât sună de ridicol!

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam