căldura în bucătărie

silvia on Jun 16th 2010

eu gătesc destul de constant, dar cam aceleşi lucruri. îmi place mie să cred că dacă aş avea un alt aragaz, menu-ul ar fi mai diversificat. din păcate este o falsă problemă, motivul repetiţiei fiind imaginaţia mea culinară limitată. experimentele mele culinare sunt reduse la o arie destul de restrânsă a mâncărurilor safe&tasty, cu uşoare accente moldoveneşti, căci consortul este aproape singurul consumator al preparatelor.

a nu se înţelege că nu îmi place să gătesc. ba din contră, în ciuda mirosurilor, a distrugerii unghiilor, a arsurilor (nu există mămăligă fără arsuri pe degete) şi tăieturilor ocazionale, imi place să gătesc. dar ca şi în alte arii ale vieţii mele, nu mă bag unde nu pot fierbe oala. gătesc în măsura în care ştiu că lucrurile îmi vor ieşi bine. nu am aruncat încă nimic din ceea ce am gătit, deci e un semn bun. în afară de asta gătitul mă relaxează. îmi place să mă duc să aleg ingredientele din piaţă, deşi nu ştiu să ma târguiesc, îmi place mirosul de pământ şi de legume proaspăt culese.

filozofam într-o zi cu magah că femeile care gătesc bine sau cărora le place la bucătărie, nu le place curăţenia şi invers. aşa o fi?

vara însă este gătitul devine un chin, i.e.  o saună . gătitul prin coacere, fiebere, prăjire sau frigere  face ca temperaturile să urce vertiginos. o soluţie binevenită sunt salatele sau deserturile reci, dar nu se poate mereu, căci poftele oamenilor sunt diverse şi presupun fierbere, coacere, frigere, prăjire.

în aşteptarea iernii, când mai mult ca sigur voi regreta vremile frumoase ale pieţelor abundente de salate, fructe şi ierburi proaspete, ma rog pentru zile dacă nu răcoroase, măcar puţin mai răcoroase ca ieri.

consideraţii pe aceeaşi temă, la delia.

Filed in miscellaneous

One Response to “căldura în bucătărie”

  1. ioon 21 Jun 2010 at 5:33 pm

    bineinteles ca asa e! eu cred despre mine, si nu numai eu, ca gatesc bine. insa…nu imi place sa fac curat! si ca sa fie impacata si capra si varza, de ceva timp incoace, gatesc si fac curat din an in paste :) )
    ah! si apropo, foarte bun mousse-ul facut de tine. am uitat sa te felicit, am gustat intr-o zi cand am trecut pe la uzina

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam