romania, mon amour

silvia on Jun 3rd 2010

in romania nici crizele nu sunt crize, nici grevele greve. mi se pare ca am pierdut o verticalitate umana pe care mi-e greu sa cred ca o vom mai regasi vreodata. 50 de ani de comunism? balcanismul nostru specific?
ma intreb ce s-ar intampla daca prin presa si pe la tv nu s-ar mai dilua realitatea. cum ar fi atunci? ar percepe oamenii ce e de priceput?
se intampla atat de multe in lume, iar noi nici macar nu ne dam seama. pe langa criza financiara, taierea faimoaselor procente din pensii si salarii, exista razboaie. e drept ca “razboiul exista mereu, dar undeva, departe de noi, pe alt continent”.
nici nu e nevoie sa ne gandim la razboiele de departe, trebuie doar sa deschidem ochii si sa vedem cati oameni traiesc intr-o saracie lucie, cati raman fara case, cati nu au apa curenta, cati nu iti trimit copiii la scoala. toate in luxoasa si europenizata romanie.
si sunt toate comentate rand pe rand, din fotolii confortabile, la tv, la radio, sau aiurea, pana cand devin bagatele, caci ce e supra discutat, devine o bagatela.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam