sf. ciprian la zlatari

silvia on Oct 2nd 2009

astazi este sfantul ciprian si la biserica zlatari, unde sunt moastele sfantului, miroase a busuioc, a crizanteme si a ceara calda. este lume si multa agitatie. oamenii au venit cu flori si e un spectacol sa vezi atat de multa lume stransa la un loc, unita de ceea ce se cheama credinta. sau de ceea ce crede ca e credinta. am avut, nu demult o discutie despre credinta. e greu sa te lupti cu credinta oamenilor. fie ca e sfantul ciprian, fie ca e un oracol grecesc, lumea va crede. pentru ca face parte din firea omeneasca, creierul uman are o functie religioasa – dovada toate miturile, riturile produse de-a lungul timpului.

astazi se deschide racla in care se afla moastele sfantului, credinciosii incojoara biserica si depun flori la racla sfantului. toate se intampla intre blocuri si masini si in prezenta nelipsitilor cersetori.

sfantul ciprian a fost un sirian bogat si un vrajitor de temut. astazi este un sfant care ii ajuta pe oameni sa scape de vraji si farmece sau le ajuta pe tinerele fete sa se casatoreasca :) e un exemplu de cum se “recicleaza” credintele pagane.

p.s. fetele nemaritate si doritoare de maritis, pot sa dea iama, poate sfantul face un miracol :D

Filed in miscellaneous

3 Responses to “sf. ciprian la zlatari”

  1. Alexandru HUSARUon 05 Oct 2009 at 11:26 am

    De ce toate femeile vor să fie căsătorite? E vreun plan secret, vreo teorie a conspiraţiei pe care noi, bărbaţii, nu o cunoaştem şi nu o înţelegem?

  2. Alexandru HUSARUon 05 Oct 2009 at 11:26 am

    :-)

  3. silviaon 05 Oct 2009 at 4:39 pm

    ha ha, e o o vrajitorie! :)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam