han+bere?

silvia on Oct 2nd 2009

pe selari colt cu splaiul independentei apare un nou restaurant, hanul berarilor interbelic (fosta casa bucur). nu se stie inca ce va fi, dar afisul anunta (la inceputul lui octombrie) hanul berarilor interbelic (fosta casa bucur).

mi se pare extrem de interesant ca, desi singurul han care supravietuieste in bucuresti este hanul lui manuc, imaginea hanului bucurestean este foarte puternica. hanurile bucurestiului au apus incet, incet, in perioada interbelica fiind aproape exclusiv inlocuite de hoteluri, dar iata ca bucurestiul este inca un oras al hanurilor. poate ca imaginea bucurestilor este mai mult orientala, decat europeana. dar, pe de alta parte berea este un produs european; asociata cu hanul obtinem o imagine tipic bucuresteana, de melanj indedit si cateodata surprinzator.

mai multe detalii despre viitorul restaurant aici

Filed in miscellaneous

2 Responses to “han+bere?”

  1. Robert VASILEon 21 Oct 2009 at 5:34 pm

    daca ai fi sapat nitzel in gugal,ai fi aflat ca pozitionarea despre care povesteti tu nu are nici o treaba cu locatia denumita hanu’ berarilor
    aista iashte pe Poenaru Bordea la nr. 2, si este mai degraba la intersectia victoriei cu splai, piat natiunile unite, in spatele bisericii :)
    mergi pentru ca sa te convingi si sa nu ti se mai para curios; poti trece nitzel si prin festival 39, din hanul lui manuc, sau prin carul cu bere, doua carciumi cu pregnant iz interbelic

  2. silviaon 23 Oct 2009 at 11:42 am

    @robert vasile
    da, true, este un han al berarilor interbelic si este intr-adevar pe poenaru bordea, la nr. 2. se deschide totusi si pe selari colt cu splai ceva – aveau un afis pe care scria “hanul berarilor interbelic (fosta casa casa bucur)”. e drept ca locul pare f mic pentru un restaurant si ca langa s-a deschis doar o rotiserie/fast food.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam