prea plinul greu de atins

silvia on Jul 1st 2009

am fost in luna mai la lansarea jurnalului oanei pellea, o femeie extrem de talentata,  interesanta si sensibila. o femeie a carei prezenta umple sala in care se afla. oana pellea a scris jurnal, nu l-am citit inca, dar nu am nici o indoiala ca este unul reusit.

la intrebarea celor adunati la carturesti in ziua respectiva de ce a scris, ea a raspuns simplu: dintr-un prea plin. prea plinul vine din traire autentica, sau poate dimpotriva din retragerea din trairile autentice si contemplarea lor.

oricum s-ar obtine acest prea plin, sunt sigura ca nu vine din dusul monoton si previzibil la birou, in fiecare zi, unde iti macini creierii si fiinta in vreo activitate sau alta. prea plinul vine din increderea in propria fiinta si in lucrurile pe care le faci.

cand am inceput acest blog postam frecvent, eram atenta la orice, scriam despre orice si fara falsa modestie scriam cu miez. scriam pentru ca exista in mine un prea plin de lucruri, de idei, de ganduri. cu timpul si cu rutina, gandurile s-au subtiat, scrisul a cazut din ce in ce mai mult in banal si derizoriu.

motivele pentru care nu mai scriu nu sunt multe, doar unul. unul si bun. nu mai exista un prea plin. ca sa se formeze un plin trebuie sa iti umpli mintea cu lecturi, cu discutii interesante si nu cu prostii si nimicuri.

din cand in cand, fireste, nu ai nimic de scris. astfel, e preferabil sa nu scrii, decat sa insiri cuvinte, cum de multe ori vad la “bloggerii de profesi’.  nu tot ce iti vine la mana merita sa fie publicat, asa cum nu tot ce iti vine la gura trebuie rostit.

m-am gandit sa nu mai scriu, apoi m-am gandit sa caut toate posturile in care imi gaseam scuze de ce nu mai scriu si sa incerc sa imi dau seama ce m-a scos din impas in datile trecute. de obicei: scrisul despre proiecte viitoare – singurele proiecte la care ma pot gandit sunt teza de doctorat si vacanta ( o parte alaturi de b. si o parte la ny, la sor-mea).

poate e suficient cat sa imi reumplu mintea de lucruri interesante. eu cel putin asa sper.

Filed in miscellaneous

One Response to “prea plinul greu de atins”

  1. danon 01 Jul 2009 at 4:43 pm

    Citeste Jurnalul Exceptionalei Oana Pellea.Si vei avea din nou un prea plin si vei scrie.Caci trebuie sa scrii.Altfel, e pacat….Bafta!

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam