cazul biblioteca nationala

silvia on Mar 2nd 2009

acum ceva vreme la tv s-a agitat toata suflarea jurnalistica sa faca o ancheta despre starea jalnica in care se afla biblioteca nationala. momentan biblioteca isi desfasoara activitatea in imobilul din strada doamnei, in prima cladire a camerei de comert a romaniei.

biblioteca nationala se afla in starea asta atat de deplorabila de prin anii 90. de unde se vede treaba ca jurnalistii nu prea o ard prin facultate la BN, din moment ce abia acum descopera jalea si puricii si tristetea din BN.

buun, au descoperit, au cercetat, au aflat ca nu stiu ce firma a primit nu stiu cate miliarde de lei vechi sa faca izolatia, evident ca nu s-a intamplat nimic, adica subsolul BN este in continuare neizolat, umed si miroare a pisat (vorba alora de la Vama Veche) si nu intereseaza pe nimeni important de soarta ei, important adica de la putere sau cu putere de decizie.

asa, revenind: s-a facum tam-tam pe la tv si mai departe ce? mai departe nimic. aici s-a oprit totul, mai departe vom astepta cativa ani buni, pana cand altcineva va ajunge pe la BN sa sa intereseze de soarta ei.

oricum cladirea neterminata de pe bulevardul unirii, nu cred ca va deveni un mall cultural, ci mai degraba un mall. in orice caz ce e aia un mall cultural? adica un fel de cultura pentru fufe?

noi astia de rand, putem face totusi ceva, sa semnam o petitie prin care sa gasim bibliotecii nationale o casa noua. daca vreti sa semnati o puteti face aici

later edit: ABR (asociatia bibliotecarilor din romania) a emis astazi (3 martie 2009) un comunicat de presa. il gasiti aici.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam