din vacanta

silvia on Sep 21st 2008

a trecut aproape o saptamana de cand m-am intors din vacanta si inca nu am ajuns sa scriu impresii. am fost in bucovina, in periplu pe la manastiri si in acelasi timp si pe la pensiuni :) caci a existat intre ele o legatura indisolubila pe tot parcursul excursului. imi aminteam vag despre manastiri dintr-o tabara in care am fost prin clasa a VI-a. parca asa, oricum amintirile erau sterse si mintea mea de atunci n-a retinut prea mult.

din tot preiplul ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost biserica din patrauti. impresionanta prin frumusetea frescei exterioare si a picturilor care s-au pastrat intacte, biserica abia acum aflandu-se in  lucrari de restaurare si dupa spusele clopotarului/curatorului vor trece 10 ani pana sa fie gata. mai mica decat celelalte manastiri, a pastrat frumusetea artei picturilor medievale si mai ales a culorilor naturale.

clopotarul, putin tare de urechi (de inteles de ce)  ne-a lasat sa ne urcam pe schele si sa vedem mai indeaproape picturile, ne-a invitat in in clopotnita si a facut si o mica demonstratie de batut toaca si clopotele. am auzit povesti despre cum clopotele pot sparge norii si alunga furtuna.

merita mers de la patrauti la dragormirna pe drumul forestier care taie prin padure; te simti ca intr-o poveste.
plimbandu-ma mi-am dat seama ca au aparut o multime de pensiuni, mare parte din ele facute cu fonduri europene, ceea ce este imbucurator. ce nu este atat de imbucurator este faptul ca oamenii nu sunt atenti la detalii – isi construiesc toate pensiunile astea si cred ca e suficient. well, nu e. trebuie sa fii mereu atent, sa intretii mereu o stare de curatenie si de nou.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam