de iubesc eu bucurestiul?

silvia on Aug 6th 2008

am dezgropat din admin un post mai vechi, cam de vreo saptamana. o saptamana care inca nu stiu unde a zburat. anyway, voiam sa vada lumina “tiparului”.
trec zilnic pe smardan, cam de doua ori pe zi. imi place sa vad cum dimineata cafenelele scot mesele in mijlocul strazii, cum se aranjeaza scaunele, imi place the kitchen si aerul desuet al strazii cu prea multe rochii de mireasa. imi place ca seara cand cobor dinspre lipscani aproape ca nu pot trece de atata lume.

in dimineata asta inca din dreptul cafenelei arcade se simtea in aer miros de levantica. pentru o clipa am crezut ca sunt in campul din reclama de la l’occitane. un batranel avea o sacosa de rafie, din care scotea buchetele de levantica. un domn in varsta cumparase deja de la el si stateau de vorba despre cum era odata bucurestiul. am cumparat si eu … si mi s-a parut a fi cel mai patrunzator parfum de levantica pe care l-am simtit vreodata.

nu cred ca as fi putut cumpara levantica pe strada in barcelona sau in londra. cred ca asta imi place la bucuresti – este plin de surprize. unele placute. imi place ideea de a cumpara ceva pe strada, parca m-am intors in timp vreo 80 de ani.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam