si sireturile mele?

silvia on Jun 23rd 2008

tragerea de sireturi este conotata negativ de cele mai multe ori, eu cel putin asa o percep, pentru ca apare intr-un context de discreptanta intre 2 persoane. nu ne tragem de sireturi! sau ne tragem de sireturi???

trasul de sireturi si per tu-ul perpetuu este o trasatura a romanilor, de fapt sa nu fiu rea, este trasatura a balcanicilor in general. ma trag de sireturi nea costache de la mezeluri, tanti de la casierie, pustoaicele tembele care cred in liberalizarea absoluta a moravurilor, nene de la colt. oricine se poate trage de sireturi cu oricine. e modul nostru de-a ne ajunge, de-a arde etapele. rationamentul e simplu: ma trag de sireturi cu nu stiu cine = sunt ca nu stiu cine. cum ii poti spune unuia ca nu tre sa te traga de sireturi? cum faci? e un lucru delicat care tine de savoir faire. e o arta! daca adopti un ton superior, reiese ca esti un elitist infect si risti sa devii tinta tuturor barfelor cretine pe care siretarii le stapanesc la perfectie. daca adopti un ton de agasat, cu siguranta siretarii stiu mai bine cum sa deturneze o discutie intr-o cearta. daca adopti un ton de cearta, cu siguranta siretarii vor sti sa injure mai bine ca tine.

so, cum faci? care e secretul? cum ii spui unuia “vezi-ti de treaba” fara sa pari un mitocan? cum ii spui “lasa-mi sireturile in pace”?

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam