it’s not belgium, it’s brussels

silvia on Nov 13th 2007

am fost in misiune de serviciu in belgia, sau mai bine zis in bruxelles, caci se pare ca orasul este o lume aparte, diferita de tara din care face parte.

sunt mai multe lucruri care te frapeaza inca de la aeroport, cum ar fi coada pe trei randuri pentru taxiuri :D yeap, am stat la coada sa iau taxi-ul. un nene dirija traficul de taximetere si oameni in mod eficient. nici un blocaj, nimic. in orice taxi te-ai urca, tarfiul este acelasi.

iesind din aeroport am descoperit ca in bruxelles este soare :D da, soare! dar am aflat ulterior, si din spusele altora si pe pielea mea, ca a fost un accident. maximele vara sunt de 18 grade, iar daca nu ploua este sarbatoare.

bruxelles are red light district. l-am descoperit din intamplare, caci hotelul era asezat chiar langa gara de nord, unde era si cartierul cu pricina. pentru cei care fantazeaza cu “negrese”, a trip to brusseles gare du nord red light district and voila, problem solved. but then again, cred ca se gasesc si in bucuresti :P

centrul orasului este impanzit de chocolateries. am vazut atatea specialitati de cicolata, incat nu cred ca am sa mai mananc ciocolata pentru foarte multa vreme. dupa chocolateries sunt magazinele de dantele. in orice caz lumea stie sa vanda si sa atraga turisti.

in brussels, c’est chic etre ecologique. am fost intr-un magazin cu produse organice, un fel de plafar de la noi. la casa aveam nevoie de doua plase. tipa de la casa ii spune tipei cu care eram, ecologista hard core: mais madamme, c’est ne pas ecologique!!! so, fie iti aduci traista proprie, fie pleci cu produsele in mana.

am fost la un restaurant vegetarian, cu specific tibetan (cred ca tibetan era). un bar de salate si mancaruri fara carne, iar pentru 18 euro iti umpli farfuria de cate ori vrei. nice! :)

transportul in comun este promt si neaglomerat, mai putin vinerea cand distantele devin infinite din cauza aglomeratiei. in rest in oras se circula si cu 100 km/h. some treat!

cladirile parlamentului european si cladirea comisiei sunt ridicol de mari si neatragatoare. in PE este si o pata de culoare, barul in care se serveste cafeaua – mickey mouse – cu scaune colorate in galben, verde, albastru si rosu aprins.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam