bucurestenii

silvia on Oct 30th 2007

de curand am auzit pe cineva zicand ca vrea sa se mute din bucuresti. si mie imi vine cateodata, prea mult zgomot, prea mult praf, prea mult … prea mult. din pacate, cred ca cei care au orasul in sange nu au nici o sansa sa se adapteze in alta parte. pe langa haosul din trafic si agitatia zilnica, exista si alte lucruri, lucruri frumoase pe care nu mai avem timp sa le observam. in orasele mari se intampla mereu cate ceva: o lansare, un concert, un spectacol de opera. e o efervescenta specifica oraselor mari.

problema bucurestiului consta in oamenii care locuiec in acest oras si habar nu au de ce inseamna bucurestiul, nu cunosc nici macar cele mai importante strazi sau repere culturale.

primii care habar nu au ce este bucurestiul si ce frumuseti poate revela el sunt studentii. ei sunt cei care sunt lipsiti de orice fel de curiozitate intelectuala sau sensibilitate la frumos. de fapt gresesc, in ultima vreme se pare ca studentii sunt de 2 feluri: unii patrunsi de misia lor, prea patrunsi si ridicoli in lipsa lor de “contact cu realitatea”, iar altii nu au nici cunostintele minime de a fi elevi de gimnaziu, daramite studenti.

in locul balurilor bobocilor pentru studenti, sau pe langa balurile bobocilor, ar trebui organizate, pentru studentii straini si pentru cei din provincie, tururi culturale ale orasului.

de curand am trecut pe lipscani, arata rau. mai ales acum renovat. cine si-ar fi imaginat un centru vechi fara piatra cubica? iata ca se poate, acum este cu dale si piatra cubica, culmea unui prost gust grotesc. paneluri de lemn care incadreaza informatii despre bucurestiul vechi; de lemn?… mai e mult pana departe

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam