meseria-i bratara de aur

silvia on Sep 26th 2007

sora-mea a terminat sectia de real de la fostul MF3. tot liceul nu am auzit de la maica-mea decat cat este de greu la real, nu ca la noi la uman, unde …”nu stiu ce faceti voi acolo, dar … nu este la fel de greu”. acum sora-mea a terminat medicina – evident ca si acolo a fost greu, cel mai greu, ca doar medicii invata toata viata, au responsabilitate, garzi, e un volum de informatie mare s.a.m.d.

am citit azi in evz un articol despre magistrati. ca sunt niste fosile care storc banii boborului, asta e lucru stiut. dar, ce m-a frapat nu a fost articolul, ci comentariul unui user:

Mihaela (m…..4@yahoo.com), 2007-09-25 21:51:12
cine vrea salariul sau pensia asta (n.r. referindu-se, evident, la salariile si pensiile mari ale judecatorilor), sa se faca judecator. sa vedem cine poate… cand noi invatzam, voi bateatzi mingea pe mahala. judecatorii stagiari incep cu un slariu de 13 milioane, dar de ei nu spune nimeni nimic. asa ca mai bine nu mai comentati.

trecand peste grafia barbara a mihaelei, mi-am dat seama de egocentrismul atasat fiecarei meserii. cine nu a auzit ca la politehnica e greu rau, ca sunt examene horror, pompierii sunt si ei supusi riscului, politistii au un job ingrat, judecatorii iata invata mult, si tot nu stiu sa scrie, arhitectilor li se cere sa fie creativi – pai crezi ca e usor sa fii creativ in fiecare zi, sgr-istilor (secretar general de redactie – ce pompos suna) li se cere totul si ei il ofera pe un salar de mizerie, cei care lucreaza in banci, lucreaza din greu; pai ce e usor sa lucrezi cu banii? evident ca nu!pai sa fii consultant e usor? sau director executiv, sau constructor? pai e munca, nu gluma. oameni cu responsabilitati, cu importanta
concluzia: munca-i grea.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam