divort la cafenea

silvia on Sep 25th 2007

un cuplu, un el si-o ea. ea mai tanara, mai moderna, mai know it all, mai aranjata. el usor mai prafuit si mai bigot. e evident ca au fost casatoriti, ca in acest moment sunt despartiti si ca probabil vor divorta. ea a vazut cine stie ce emisiune pe la madam tatu si a invatat-o de bine. el a crezut ca odata casatoriti, nu mai poate exista o despartire.

madamma e antipatica. are fite. el, antipatic in felul lui.

oamenii, dupa o despartire aleg sa discute lucrurile importante in public. asa or sa aiba taria sa nu planga, sa nu faca o scena sau mai stiu eu ce. se aranjeaza, se imbraca bine, sunt cocheti. acasa s-ar fi certat in pijamale. asta nu e demn deloc. certurile serioase se duc in locuri publice. se rupe rutina. se merge la restaurant, la cafenea, in parc … undeva.
o intalnire intr-un loc public ofera incredere. daca te-ai intalni acasa sau in fosta casa ar fi prilej de amintiri, placute sau neplacute, de trairi pe care un loc public ti le suprima. de fapt pe care ti le auto suprimi, intri pe pilot automat: in public nu ai voie sa tipi, sa plangi, sa ii spui fostului sot ca il urasti, nu prea vezi ca in filme ca ea ii arunca lui paharul cu bautura in fata lui si pleaca furioasa si triumfatoare sau nu, dupa caz.

de asta sunt vrand nevrand prin vreo cafenea sau restaurant martora cate unui incident neplacut. oamenii mizeaza pe locul public, dar asta nu insemna ca o despartire sau un divort sunt mai putin dureroase in public. asa ca se ridica tonul, se plange, se tipa…si tu te chitesti  pe scaunul tau, rusinat de a fi martor vrand-nevrand unor  dispute din care nu faci parte si la care nu vrei sa iei parte.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam