la multi ani, bucuresti! sa ne traiesti!

silvia on Sep 20th 2007

incep zilele bucurestiului. afara e o vreme de stat in casa. pacat… bucurestiul e un oras care merita sa fie vizitat. in afara gropilor, marlanilor si manelistilor care ii inunda soselele si strazile, bucurestiul are de oferit muzee, parcuri si oameni.

e o vreme de parca sta sa ninga. mi-e dor de ninsoare. mi-e dor de o vacanta de iarna la tara. cand a fost ultima vacanta?… nici nu mai stiu. as vrea sa dorm. to sleep, to sleep, perchance to dream – vorba lui shakespeare.

oare la ce o lucra de zor nenea de langa mine? are toata fiinta varata in laptop. e zarva in cafenea. alaturi studenti restantieri. de fapt studente. “bai! ma persecuta, frate. e un cretin. s-a luat de mine pentru ca nu am venit la seminar. de asta nu m-a trecut.

din ce in ce mai multi chelneri si vanzatori. toti sunt tunsi chic – cu ciobul- si sunt extrem de metrosexuali. e la moda. se poarta. vand mai bine. hmm… nu ati observat? in mall daca nu este un metro/homosexual care vine intr-un magazin, magazinul isi da cu firma in cap. scad fitzele. nu se face vanzare.

in rest e trist afara. trist si rece. copacii sunt inca verzi.

nenea de langa mine isi continua munca linistit. as avea pofta de o tigara. dar, fumatul poate dauna grav sanatatii tale, a celor din jur, copilului tau, poate provoca cancer, impotenta si …. este un obicei dezgustator.

vis-a-vis vad usa librariei mihai eminescu. nu intra nimeni. cine cumpara carti pe vremea asta? nimeni. intre eminescu si kenvelo, pe academiei de cealalta parte a strazii o babuta zgribulita cerseste. babuta e paguboasa. cei care intra in librarie nu-s si daca ar fi nu prea ar avea bani. cei care intra in kenvelo… se gandesc cum or sa isi cumpere geaca sa le tina de frig. or sa intoarca o privire agasata ca si aici ii sacaie cersatorii si vor trece mai departe.
eu nu mai dau de pomana. sunt o crestina fara capatai. nici cersetorii de profesie nu sunt prea de capatai. dar … oare ea o fi de profesie saraca? sau de profesie cersatoare? cine mai stie? nu mai conteaza. eu tot nu mai scot bani din buzunar. am doar a broken heart. e de rahat ca ea sa fie afara. aici inauntru e cald si bat de zor in tastele laptopolui. imi sorb caffe-late-ul si ma simt bine ca azi imi permit luxul sa il cumpar. sa nu devii comunist?
europa, nu ne iei cersatorii de profesie saraca de pe strazi? noua ne lipseste simtul civic si suntem prea cinici si prea patiti sa o facem. sau suntem porci si nu ne pasa.

bucuresti, sa ne traiesti! cu dramele si succesele tale, cu cartiere marginase de fabrici si uzine, cu parcuri in care se aduna boschetari si unde risti pe orice alee sa calci intr-un rahat de caine, cu strazi stramte si pitoresti si blocuri gri, cu strazi desfundate, ce se vor infunda in curand in noroaiele toamnei, cu oameni absenti si lipsiti de omenie. sa ne traiesti, caci altul nu avem. aici e ateneul si opera si teatrul national si muzeul de arta al romaniei si fundatia regala carol II. ai sa traiesti sa ne ingropi pe toti! te stricam in fiecare zi: scuipam pe strazile tale, aruncam hartii si te calcam in picioare. esti rezistent.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam