cititul pe internet – lipsa unei strategii de lectura

silvia on Sep 14th 2007

pe mine internetul ma innebuneste. sunt bombardata cu informatii din toate partile si sunt convinsa ca mare parte dintre lucrurile pe care le citesc pe internet le uit la fel cum le citesc, pentru ca nu pot reveni asupra lor si plus ca nu pot lua ca punct de referinta imaginea grafica a scrisului sau a paginii (scrolling-ul face imposibila chestia asta). asta nu ar fi nimic, daca internetul nu mi-ar afecta si memoria a la long. uit tot felul de chestii, tot felul de informatii care pareau imposibil de uitat vreodata. sau poate e vorba doar de human nature. comportamentul meu social incepe sa semene cu cel de pe internet: i browse sau pur si simplu ma apuc de o mie de chestii deodata si nu reusesc sa mai finalizez nimic (ca si cand as da click pe toate linkurile unei pagini). life’s a bitch in era web 2.0.

revenind la cititul pe internet. ecranul nu iti permite alegerea unei strategii de lectura, nu iti permite o lectura care sa stimuleze creativitatea si libertatea cititorului. cititorii nu pot face adnotari, insemnari pe pagina, nu pot reveni asupra a ceea ce au citit, este o lectura lineara.

eu una prefer cartile – verba volent scripta manent -  as adauga  mentiunea ca  vorbele/textele raman mai bine fixate pe hartie.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam