flori in glastra

silvia on Jul 26th 2007

acum ceva vreme discutam cu magah despre activitati relaxante. eu sugeram florile. sa ingrijesti florile mi se pare o preocupare placuta, relaxanta si cat se poate de interesanta.
cand eram mica, aveam o gradina mare, o gradina cu 3 alei care erau imprejmuite de flori. cred ca a fost primul meu job. sa am grija de gradina, de fapt de flori. dupa ce ploua trebuia sa smulg sau sa plivesc iarba si sa matur aleile sa fie curate. bunicii mele ii placeau grozav cercelusii, crinii si panselutele. in casa avea mereu un cercelus, tin minte ca era inflorit de craciun, iar in gradina plata crini inalti si subtiratici. avea albi si galbeni, iar cand infloreau imprastiau mirosul in toata gradina. panselutele erau florile pe care le planta cu drag, ii erau dragi. o vreme am avut si eu panselute pe balcon, dar nu erau ca ale ei, in gradina cresteau altfel.

acum cateva zile am primit un trandafir pitic, caruia numele lipsit de poezie si impregnat de prozaism nu ii reflecta frumusetea. este un trandafir rosu, red momino, de care sadi ar fi fost mandru. imi inveseleste fiecare dimineata si imi creeaza dileme existentiale despre cum sa il ingrijesc. am cautat ceva literatura de specialitate, dar nu prea am gasit. cateva sugestii utile am prins totusi: le e mai bine in gradina (that’s not what i wanted to hear!!!), nu trebuie sa stea prea la umbra sau prea la soare, nu trebuie sa le pui prea multa apa, nici prea putina insa, nu trebuie sa le fie frig iarna, nu le place umezeala, nici uscaciunea, ar fi bine sa fie intr-un ghiveci care sa le tina de cald, dar care sa nu lase apa sa treaca, cum sunt cele de ceramica. well, si in final sa ii iubesti foarte mult (asta e deja rezolvata) sunt in cautare de ghiveci pe masura, pamant de flori si fertilizator.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam