calator urban

silvia on Jul 4th 2007

cezar petrescu nu era simpatizat de george calinescu. calinescu, cand a scris faimoasa lui istorie a literaturii de la origini pana in prezent, nu l-a relifat in nici un fel. nu i-a adus nici o lauda, astfel ca cezar petrescu, spre deosebire de calea victoriei, artera careia i-a consacrat un roman, a ramas uitat.

un ocol cam lung, dar ajung si miezul lucrurilor. imi place sa imi cumpar lucruri, este un rasfat pe care mi-l permit din cand in cand. imi plac lucrurile cu personalitate, desi e greu in era conformismului si a pret-a-porter absolut sa mai poti gasi lucruri care nu se afla in fiecare magazin din fiecare mall din ro.
calea victoriei, pentru mine este exceptia care confirma regula. intotdeauna gasesi lucruri aparte si ce e mai important vanzatoare care stiu sa vanda. in magazinul victoria, inca usor desuet, am dat astazi peste o doamna vanzatoare, daca pot spune asa. o femeie cu gesturi discrete, ton al vocii placut, bine imbracata, chiar o lady. mi-a zambit si mi-a spus ca imi ofera o reducere, nu am cumparat, dar e bine de stiut ca exista inca oameni care stiu sa vanda, care stiu sa prezinte marfa si care nu sunt doar niste toape cu pretentii de milionare, care fie te ignora, fie te sufoca – sunt cu ochii pe tine sa nu furi ceva de prin magazin.
da, calea victoriei a ramas o artera principala a orasului si este in continuare eleganta si aparte, in tot peisajul urban incoerent care o inconjoara.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam