the importance of being educated

silvia on May 14th 2007

se zice ca practica te omoara. scoala e pentru prosti si pentru tocilari, e invechita. tot ce se poate invata se invata in practica. de asta in anul 3 de facultate toata lumea se angajeaza fie part time, fie full time. asta era inainte, acum studentii se angajeaza chiar din anul 1 full time.

inteleg graba, am trait-o si eu. am muncit in anii de facultate, chiar din anul 1. nu regret ca am lucrat, regret ca nu am reusit sa studiez mai mult. diferenta intre ce astepti sa gasesti la facultate si ce gasesti e mare. si nu am trait-o numai eu. e greu sa ramai la fel de entuziast fata de mediul academic plin de neajunsuri de cele mai multe ori.

asa ca multi dintre cei care aleg sa lucreze, aleg sa-si inchida multe drumuri si multe posiblitati. prea putini sunt cei care resusesc sa suplineasca o educatie academica prin practica. in mod normal nici nu ar trebui sa se excluda una pe alta. universitatile si facultatile au de obicei un semestru dedicat unui stagiu sau la sfarsitul fiecarui an cateva saptamani de “practica”.

cum la noi nu prea se intampla asa, lumea se angajeaza sa compenseze lipsurile educatiei academice si sfarsesc prin a o inlocui complet cu practica. daca nimeresti undeva unde ai ce invata si mai ales de la cine invata te poti numi norocos.
in general la cat esti de tanar, nu inveti, ci iti lasi creierii indoctrinati cu filozofii de doi bani. mai sunt si cei inteligenti care reusesc sa scoata din din sfaturi academice si din viata ce e mai bun, dar astia sunt putini.
eu cred ca scoala nu e pentru fraieri. eu cred ca oamenii care invata sunt oameni castigati. sunt castigati, pentru ca:

  • nu fac baloane de guma in locuri publice
  • stiu sa nu se hilizeasca la cuvinte ca: “inteligenta nu te ajuta sa ajungi bogat”. hihihi … ce replica tare. sa o notez, o sa o folosesc la un eveniment monden.
  • stiu filtreze toate prostiile pe care le invata la locurile de munca unde se perind
  • stiu sa vada mai departe de lungul nasului

kids, go to school!

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam