unul din imperativele vietii

silvia on Apr 28th 2007

in viata trebuie sa te realizezi. cuvant mare, presiune si mai mare: de la parinti, frati, profesori, societate si mai stiu eu cine. care te judeca toti dupa propriile lor tipare imbecile si asteapta ceva de la tine. asteapta sa te realizezi. ce inseamna sa fii realizat? o definitie subiectiva, care difera de la persoana la persoana.

pentru unii inseamna sa lucrezi intr-o multinationala, sa intri la ora 9 la serviciu si la ora 18 sa te duci acasa, sa ai telefon, laptop si masina de la firma, sa te duci in teambuilding unde inveti sa intelegi si sa te lasi patruns de ideile destul de searbade care alcatuiesc filozofia semi-docta a companiei. pentru altii inseamna sa fie sefi, sa simta cum macar pentru o zi sunt dumnezei, pentru altii insemna sa cumpere muuulte lucruri, daca ar putea sa se mute intr-un magazin si viata sa fie un etern shopping, pentru altii insemna sa aiba bani. banii sunt masura tuturor lucrurilor si a intregului succes, daca ai bani esti realizat, esti respectat. daca ai tv, microunde si filtru de cafea luate in rate, esti realizat. pentru altii inseamna sa ai prieteni, pentru altii sa ai o familie. pentru unii inseamna o pozitie sociala “respectabila”, intr-o ierarhie mai putin respectabila.
realizarea mea, nu e a voastra si invers. nu ma intereseaza nici banii multi, nici masina, telefonul sau laptop-ul, nici pozitia sociala . nu vreau sa fiu un om al lumii noi, eu vreau sa am macar iluzia libertatii.
word of wisdom, vorba lui monty brogan din a 25-a ora: fuck me? fuck you!

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam