what’s new?

silvia on Mar 13th 2007

saptamana trecuta am trecut prin facultatea de litere din edgar quinet no 14. aceeasi atmosfera usor dezolanta si aceleasi faimoase biblotecare antipatice si cam bitchy. m-am uitat la orare, profi cunoscuti, altii debutanti in lumea universitara. orarul … haotic, nimic schimbat.
mereu am luat apararea literelor impotriva stereotipiilor generale: aia de la litere bat campii, ah voi astia cu literatura nici macar nu trebuie sa cititi un roman, vorbiti din amintiri. nu e tocmai asa.

la litere se face mai multa lingvistica decat literatura si acolo nu ai ce campi sa bati sau ce sa aberezi si la litere se citeste (evident cine e interesat) nu ai cum sa vorbesti cu aplomb si pertinent despre ceva ce nu ai citit.

nu este nici o facultate atat de traditionala pe cat se spune. noile sectii au adunat tot felul de studenti entuziasti si mandri ca sunt studenti la litere. lumea e exaltata si se simte (cine vorbeste asa???) acolo se intituleaza generatia x-lescu si citesc cartile lui x-lescu cu ardoare… nu stiu daca nu as fi preferat traditionalismul exaltarii inutile si cam lingusitoare.
ceea ce e imbucurator e ca la litere este si simt critic si trag speranta ca nu toti studentii or fi la fel de exaltati (in mod inutil) :D

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam