what for?

silvia on Mar 12th 2007

hmm… magah, prietena mea isi aduna material pentru lucrarea de licenta. teza ei de licenta este despre bloguri si mi-a pus si mie sub ochi un chestionar. prima intrebare, daca imi aduc bine aminte era de ce ati ales sa va faceti un blog? grea intrebare. mai ales ca de cand am blog entuziasmul meu pentru scris scade simtitor si ingrijorator. dar pana la urma ce este inspiratia, daca nu munca? munca zilnica asupra scrisului.
unii aleg sa scrie la sfarsitul zilei despre munca/job-ul lor. ce au facut peste zi, ce contracte au incheiat, ce idei innovatoare au gasit, cat de stralucitori au fost, cat succes au avut. altii aleg sa scrie, despre ceva care ii frustreaza, cum nu sunt intelesi, cum sunt prea marginalizati, cum ar vrea sa injure pe cineva si nu o pot face. blogul este the place where anything is possible pentru unii.
eu de ce scriu? pentru ca imi place. nu am ales sa scriu despre ce fac la serviciu, ar fi mult prea apasator pentru mine. m-am intrebat si nu o data, daca ceea ce facem (as a job) ne reprezinta? dupa ce plecam de la locul de munca ducem cu noi tot munca? sau devenim personalitati schizofrenice? tatal unei bune prientene de-ale mele era general in armata. cu tot respectul pentru generalissim era o ratare de om si de parinte. in afara de militaria lui nu mai avea nimic. daca ar fi avut un blog ar fi scris despre cat de repede a reusit sa ii dea ordin fiica-sii sa stearga apa de pe chiuveta si sau despre cum i-a ordonat sa cumpere aia sau ailalta in casa. a complete and bitter failure!

cred ca sunt ceva mai mult decat job-ul pe care il am sau nu la un moment dat. e greu sa nu ai deprinderi de la munca, dar este intotdeauna usor jenant si incomod sa te recunoasca lumea ca esti doctor, sau avocat sau mai stiu eu ce meserie prin excelenta.

oamenii sunt oameni si nu functii.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam