ce mai citesc

silvia on Mar 10th 2007

in sfarsit pot citi in romana, am de unde alege, am o biblioteca la dispozitie si ma linisteste sa pot verifica anumite informatii, sa pot trage de pe raftul bibliotecii o anume carte, daca nu imi place sa o pot schimba. niciodata nu am constientizat cat de mult imi place sa citesc in romana.

am terminat saptamana trecuta paul bowles: ceai in sahara si catherine durandin: bucuresti. amintiri si plimbari. ultima o mica dezamagire, desi materialul este indedit – reda povesti, intamplari din bucuresti din mai multe perioade: interbelic, comunist, actual – ii lipseste structura, organizarea. cu toate ca abunda in anecdote si memorii personale, autoarea nu a reusit sa le dea viata cum a reusit cu destul talent ioana parvulescu.

ultima carte inceputa este a fermecatorului si inteligentului academicia si om de lume, neagu djuvara:intre orient si occident. este impresionant cata forta intelectuala si finete traspar din scrierile dumnealui. cartea trateaza perioada de inceput a epocii moderne romanesti anii 1800-1848: scandaluri de curte, cand si in ce fel se schimbau domniile in cele 2 principate romane, cutume si obiceiuri din fanar, formarea aristocratiei romanesti. i’ll keep you posted! :P

Filed in lecturi

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam