complexe mai vechi

silvia on Jan 23rd 2007

saptamana asta studiez romanul modern arab. primul curs a fost mai mult decat dezamagitor. proful este din cairo, studentii care sunt din tari arabe au fost toti prezenti, simtindu-se cumva in aer si interesul, dar si statement-ul pe care voiau sa il faca. here we are united! oricum dezamagitor la toate nivelurile.

din partea profului, dar si a studentilor se simtea un complex inutil si stupid fata de cultura occidentala. nu exprimat direct, dar in elogii inutile pentru califatul andaluz, inutila mentionare la un curs de literatura ca marocul nu a fost cucerit de otomani, inutila si redundanta mentionare ca lumea araba a fost prima care sa puna bazele romanului si alte si alte mentionari.

din partea studentilor din tari arabe, intrebarile si observatiile rusinoase. imediat m-am gandit la romania si la literatura ei si la studentii ei pe care nu i-am vazut niciodata atat de complexati si sper sa nu ii vad niciodata. m-a intristat si infuriat faptul ca tot ce incerca proful era sa arate ca arabii au fost o societate luminata, ca in evul mediu cordoba era un oras ca nici un altul din punct de vedere cultural si al vietii sociale. m-a intristat, caci nimeni nu contesta meritele maurilor in evul mediu, m-a intristat caci se facea politica si nationalism de doi bani in loc sa se faca un curs de literatura.

Filed in scoala

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam