de ziua poetului

silvia on Jan 16th 2007

mama m-a tras de urechi, pentru ca ieri a fost ziua de nastere a lui eminescu si eu nu am mentionat asta pe blog. nu am uitat mama, doar ca nu stiu ce as putea spune despre eminescu. se numara printe lecturi dragi, alaturi de multi altii. ca de multi altii mi-e dor sa il mai citesc.

tin minte cand eram in clasa a 6-a am fost in excursie la botosani si am vizitat casa memoriala si imprejurimile. tin minte ca lacul m-a impresionat in mod neplacut. mai tin minte ca m-am intors cu o mare toxinfectie alimentara. contactul cu biografia lui eminescu nu mi-a fost benefic. mai tarziu la facultate am luat o nota execrabila la un examen de literatura romana. pe bilet cu scrisul aristocratic al d-nului mihai zamfir scria antropomorfizm. dintre atatea poezii tocmai aia, culmea e ca o citisem si pe aia, dar nu “temeinic” dupa spusele profului.
cu toate astea eminescu este o expresie literara care m-a dus catre litere, in ciuda faptului ca nu este poetul meu preferat. daca nici o nota proasta si nici o toxinfectie alimentara nu m-au oprit … :P

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam