prin tarragona

silvia on Jan 11th 2007

de cand am venit aici nu am vizitat si nici trait cu adevarat orasul asta. la sfarsitul anului cu jumatatea mea de portocala am colindat. e interesant cum tarragona, desi are locuri stereotipe de vizitat, nu este turistica. este un oras cu o viata anti-turistica. toate stabilimentele inchid la ora 12, muzeele deschise la cele mai incomode ore pentru turistii lenesi, magazinele inchise in zile de duminica, in zile de sarbatoare, intre orele 1 si 5 pm. in schimb chiar este un orasel frumos, cu plaja si vedere la mare, cu strazi pitoresti, in care nu e mai nimeni noaptea si unde in zilele de sarbatoare nu e tipetenie de om (nici macar lumini la ferestre, cum au observat unii).
una peste alta am vizitat. catedrala m-a impresionat cel mai mult. impresionanta istoria bisericii in general. astazi la curs am vazut un mic film animat cu istoria lui isus – m-am simtit miscata. o religie a milei si a iertarii la origini; e impresionanta pilda pe care o ofera si imi pare rau ca lumea a devenit ce a devenit si ca a uitat frumusetea marii povesti ce este biblia.
am vazut si muzeul arheologic cu piese bune, gazduiau si o expozitie temporara despre jocurile olimpice in lumea elino-romanica. dar prost puse in valoare: textul doar in spaniola si in catalá, iar in unele locuri doar in catalá, informatie putina si superficiala. pacat de expozitie, avea chiar niste piese bune.

oricum cu sau fara vizite la muzee, am hoinarit. in tarragona sunt cam 15-17 grade celsius asa ca merita sa profiti de soare, de mare in fiecare zi.

dsc06597.JPG

dsc06313.JPG

dsc06583.JPG

dsc06406.JPG

Filed in hai-hui

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam