l’auberge espagnole

silvia on Dec 30th 2006

pentru ca este vacanta, nu prea ma gandesc serios ce anume ar trebui sa citesc sau sa lucrez, dar mai am niste lecturi de vacanta, nu foarte profunde, nici foarte solicitante, dar sunt si ele lecturi. am inceput sa citesc amin maalouf: identidades asesinas si malcom bradbury: rates of exchange.
ar trebui sa citesc niste istoria religiilor pentru cursul de istoria ideilor religioase si sa recenzez o carte pentru o materie care s-a facut in octombrie.

trasatura de baza a spaniolilor din ce imi spun toti prietenii de pe aici este ca la ei totul intarzie. am fost sa imi depun actele pentru rezidenta. hmm… la ei dureaza 5 luni si la politie mai intarzie inca 40 de zile… wow! langa mine o tipa din timisoara care se intreba ce o sa faca cu o rezidenta spaniola, daca ea nu va mai fi aici sa o ridice sau sa faca uz de ea. bursa ei este pentru 5 luni; adevarat ca nu poti sa nu iti depui actele pentru rezidenta, pentru ca viza iti e acordata doar pentru 3 luni.

acum ca am primit in decembrie o tema din octombrie, cred ca pot spune ca lucrurile in spania merg in ritmul lor propriu.

s-a intors delphina din franta si prin apartament tot apare lume noua. in prima seara a venit cu o turcoaica din murcia, a doua zi de dimineata a aparut si mustafa tot din turcia, a doua zi pe seara mai trebuia sa apara inca un tip din italia pe care delphine m-a asigurat ca il cunosc; a aparut si da, il cunosteam, dar a venit insotit inca de o tipa care e italianca si ea, nu vorbeste spaniola, franceza sau engleza, dar intelege spaniola pentru ca studiaza acum in lisabona si invata portugheza care este foarte asemanatoare cu spaniola. azi cand sa imi fac o cafea dau peste ea: imi folosea cafetiera. am inceput sa ii vorbesc in spaniola, ea imi raspundea in italiana :D some euromix, ha?

aseara am fost sa cinam intr-un bar unde se mananca tapas. daniela la portuguesa mi-a explicat ca nu se poate sa vin in spania si sa nu incerc tapas. zis si facut; vine chelnerul la masa, il intreb ce e aia, ce-i ailalta, comand si imi dau seama ca vorbeste spaniola cu un accent cat se poate de apropiat de al meu. il intreb daca e roman. nu, era moldovean. buun asa! nationalismul a luat ieri forma unui bacsis :P

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam