intre somn si realitate

silvia on Dec 15th 2006

insomnia… cine nu a trait nu poate intelege. de fiecare data imi aduc aminte de garcia marquez si boala somnului. intr-adevar uiti lucruri, asta urasc cel mai mult. nu oboseala, nu iritarea, nu nemultumirea, nici macar starea de sfarseala pe care o ai dupa nopti nedormite, ci faptul ca imi tocesc memoria.
unele nopti de insomnie le am din cauza ca nu vreau sa visez lucruri pe care le vreau sterse din memoria mea: persoane, locuri, intamplari. “ingrop” lumi si universuri din viata mea. nu e cea mai buna metoda, dar este o metoda. fiecare etapa din viata mea a fost populata de anumite personaje si anumite interese, de cele mai multe ori o etapa a fost contradictorie cu o alta, sau mai degraba o etapa a exclus o alta. mi s-a spus ca sunt schimbatoare, ceea ce este surprinzator. pot fi orice, dar nu schimbatoare.
m-a mirat sa vad insa fata ascunsa a oamenilor, cum oamenii reactioneaza cand cred ca nu ii vezi, cum oamenii reactioneaza atunci nu se simt constransi de prezenta ta. mi se intampla mici si stupide coincidente: de a visa detalii pe care nu vreau sa le cunosc, despre oameni pe care nu mai vreau sa ii cunosc. e ca si cum realitatea se incapataneaza sa isi cucereasca teritoriul chiar si in oniric. lumea visului imi revela semne camuflate ale unei realitati cu care nu mai vreau sa fiu in contact. face legatura cu lumi si persoane disparute.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam