walking in the rain

silvia on Dec 7th 2006

ieri mi-am facut un cadou de mos nicolae o plimbare in barcelona. am hotarat impreuna cu daniela, colocatara mea portugheza, sa mergem hai-hui prin bcn.

dupa o noapte nedormita sau doar pe jumatate dormita, am fost trezita brusc in spaniola cu un accent portughez “vamos, llegamos tarde!!!” ma ridic din pat, incerc sa ma trezesc fara prea mult succes. am pregatit de cu seara un traseu, am facut sandwich-uri, luat camera foto. cam ce se face cand te duci in vizita. daniela arunca un ochi pe fereastra mira, esta lloviendo! (ploua). pana la barcelona am hotarat ca mergem cu delphina (o frantuzoica hippie cu care locuim) care ne spune ca s-ar putea ca in barcelona sa nu ploua. ok, plecam la drum pe ploaie cu speranta ca acolo nu o sa ploua sau ca macar miraculos o sa se opreasca in momentul in care o sa ajungem noi. ha! ti-ai gasit. coboram din masina si ne indreptam vertiginos spre prima cafenea deschisa. era inca devreme (10.00) si plus ca era zi de sarbatoare, deci nu se lucreaza pana lunea viitoare. am fost recunoscatoare ca am gasit ceva deschis. intram, cerem traditionalele cafele cu lapte, in care eu am adaugat zahar pentru variatie. scoatem harta, ne lamurim exact pe unde suntem si apoi cu ochii pe picurii de apa parca ploua mai putin… ba nu, tot la fel. intre timp ne prostim cu cateva poze si ne povestim episoade mai vesele, mai triste dinainte de spania. ne hotaram in final sa iesim in ploaie fie ce o fi. rezultatul a fost evident, la sfarsitul plimbarii imi storceam manecile jachetei de apa :D

dupa inca o oprire intr-o alta cafenea pe paseo de gracia ne-am hotarat deziluzionate sa luam trenul spre tarragona. eu am facut cateva observatii nu tocmai elogioase la adresa vremii capricioase, de nu stii cum sa te imbraci si a spaniolilor care par sa nu munceasca mai niciodata. noroc de imigranti!
barcelona m-a cucerit, chiar si cu frigul si ploaia in excess. la sfarsitul lunii planuiesc o vizita serioasa, sper ca fara ploaie de data asta.
odata ajunse in tarragona ne dam seama ca ar fi bine sa ne luam niscaiava chestii ca doar e mos niculae si trebuie sa ne cadorisim. ne suim in masina danielei si mergem la un fel de mall. era cam 15.00 cand am ajuns si pe masura ce ne invartim prin magazine mall-ul incepe sa se umple de lume si nu orice lume, ci mai ales parinti cu odraslele dupa ei. dios mio! cand eram in romania imi spuneam mereu ca odraslele ce le vedeam erau niste mostri de lipsa de educatie. retrag si zic mea culpa. se poate cu mult mai rau! anyway, iesim si ne indreptam spre masina, un frig de mori si un vant de te lua pe sus. afara, haos! nu puteam iesi din parcare, pentru ca circulatia era blocata. toata lumea se intorcea de pe unde a fost plecata in ziua respectiva. reusim sa scapam de ambuteiaj si incepem sa cautam loc de parcare. am aflat ca exista o mica problema cu locurile de parcare in tarragona. dupa o jumatate de ora de cautari esuate, am lasat masina la vreo 5 strazi distanta si am luat-o pe jos spre casa, am dat drumul la incalzire si am pregatit cina. impropriu spus, daniela a pregatit si eu am spalat vasele.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam