din nou din reviste de femei

silvia on Nov 16th 2006

cred ca o sa fac o categorie aparte pentru posturile despre/din revistele de femei. tocmai cand ma intrebam cine cu o coloana vertebrala drepta care se termina cu un creier ar putea sa citeasca una din multele reviste de duzina semi-misogine, iata ca dau si peste un comentariu din partea cititorului:

as fi fost de acord cu conceptul ca sunt standarde mult prea inalte pentru noi, dar….tocmai am primit cel mai important compliment de la un barbat….nu ai pic de celulita, cum reusesti??…si am decis ca voi merge tot asa ca si pana acum, fara diete, dar sport si iarasi sport…si din nou sport….eu cred ca vedetele nu pot concepe ca oadata cu varsta sa nu mai semene cu ceea ce au fost in tinerete, si la fel ar trebui sa fim si noi….” (pana la urma am aflat cine citeste reviste de duzina, femei … )

daca in lumea araba femeile sunt marginalizate, pentru ca nu mai poarta val, in lumea vest occidentala femeile sunt supuse unui tip de marginalizare similar daca nu sunt slabe, atragatoare in forma, tinere. numarul de bulimice, anorexice, al celor care isi fac implanturi cu silicon, care isi fac injectii cu botox creste in fiecare an. in fiecare luna sfaturi despre cum sa te imbraci mai bine, despre cum sa arati mai bine, cum sa fii mai seducatoare apar intre paginile revistelor de femei. toate creeaza o presiune enorma si unele mai slabe de inger (sau nici macar) ajung sa insire cuvinte ca cele din citatul de mai sus. marginalizarea orientala: infidela, tarfa si o puternica excludere din familie versus marginalizarea occidentala: imposiblitatea de a gasi un sot, haine care sa te incapa, job cat de cat in regula.

cel mai important compliment la care viseaza orice femeie este ca un barbat sa ii spuna ca nu are pic de celulita???!!! inteleg ca respectul pentru tine insati te indeamna sa fii aranjata, eleganta, aratoasa, la moda, fara celulita sau mai stiu eu ce te indeamna respectul de sine, dar exista si alte lucruri pe lumea asta in afara de lipsa celulitei. exista carti de citit, oameni de cunoscut, proiecte in care sa te implici, proiecte care sa schimbe cumva conceptele lumii occidentale sau care macar sa le puna sub semnul intrebarii, daca nu sa le schimbe. sa nu mai mentionez razboaie, atentate, foamete, inundatii. doar sexul frumos nu ar trebui sa se gandeasca la astea (sau sa gandeasca pur si simplu?). evident nu te poti gandi la toate in fiecare zi si nici nu e drept sa nu te bucuri de viata daca poti. toate cate se intampla in lume, ar trebui sa te faca doar sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva usor diferita.

daca ar fi sa iau ad litteram cuvintele d-rei ar insemna sa nu mai existe oameni batrani. cum sa conceapa vedetele si nu numai ele ca pot imbatrani? cine poate concepe ca poate imbatrani? cea mai mare frica a lumii occidentale (moartea) incearca sa fie pacalita cu mici trucuri (botox, mult sport, alimentatie extra sanatoasa). in caz ca nu ai aflat draga cititoare, toti ajungem in acelasi loc, sau nu loc, punct: murim. ca suntem ingropati, ca suntem incinerati, ca ramanem sa zacem pe un camp, ajungem fix in acelasi punct. nu suntem imortali. oricat sport ai face, tot mori (imi pare rau sa iti spulber visul). tu o sa fii o baba stafidita, iar cel care ti-a facut complimentul un mosneag care nu mai are cu ce.

nu sunt o fatalista, nu ma gandesc in fiecare zi ca o sa mor, nici nu ma bucur de fiecare zi asa cum ar trebui, dar sa ma obsesionez sa fac sport, sport si iar sport… mai am si altele de facut. pentru a nu fi ipocrita, marturisec: ma duc si eu la o sala de sport (dar de 3 ori pe saptamana), imi place sa ma imbrac ok, dar … mai fac si alte lucruri.

Filed in miscellaneous

2 Responses to “din nou din reviste de femei”

  1. justagirlon 16 Nov 2006 at 4:28 pm

    pare-se ca indobitocirea femeilor prin intermediul revistelor ia o amploare din ce in ce mai mare :( ; oricum, mishto argumente ai dat; hai sa fim destepte si frumoase si nu niste umerase pe care sa pui haine frumose(asa cum am citit intr-o revista de femei…:D); te pup

  2. indigogirlon 17 Nov 2006 at 11:49 pm

    un comentariu extrem de interesant si acid la adresa tinerelor din ziua de azi care devin din ce in ce mai superficiale, mereu interesate de cum sa arate cat mai bine si uitand ca exista si lucruri mai importante de facut. Lumea nu se invarte doar in jurul dietelor si a liposuctiilor!!!Oare cand multe dintre fetele din Romania or sa-si dea seama ca pot fi mai mult decat un obiect frumos de acompaniat barbati :)

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam