la oftalmolog, ca la banu ghica

silvia on Oct 11th 2006

pentru ca de vreo doua zile am probleme cu ochii si pentru ca aseara am stat insomniaca incercand (i.e. chiorandu-ma) sa citesc, am luat astazi inteleapta decizie de a ma duce la oftalmolog. mai usor de zis decat de facut. dau telefon, ma programez la medicul de familie pentru trimitere. iau trimiterea, ma duc la policlinica indicata, unde programul se termina la ora 15.00 (dupa zisele aleia de mi-a zbierat in telefon cand am sunat sa ma programez). surpriza!!! programul incepea de abia la ora 14.30, doctorul era si el fashionably late cam vreo ora. printre lume mai mult sau mai putin simandicoasa care citea reviste de moda si la moda, scot si eu venin de mai si ma pun pe asteptat. si citesc si astept si citesc si astept…in final vine si doctorul. primeste pacientii. dupa cat de tare vorbea, nu prea auzea. ma intreaba de nume, raspund.

el: turcu?
eu: nu, t-u-v-e-n-e
el: t…
eu: u
el:b
eu: nu, v, de la victor

in sfarsit ne lamurim (de abia astept sa ma marit cu cel mai banal nume din lume). ma intreaba de ce am venit. ii povestesc intreaga tarasenie: imi simt ochii obositi, nu prea mai vad bine. dupa ce ii povestesc eu toate indurate, senin el imi spune: bine, bine si ce va aduce la mine? ce te poti astepta de la un oftalmolog surd? pana la urma il lamuresc si sfarseste prin a-mi pune atropina in ochi si sa imi ruineze, ziua de parca nu era deja.

am plecat de acolo buimacita, incercand sa nu imi rup gatul pe scari si sa imi pastrez calmul si sa gasesc blestematia aia de telefon care tot suna, si pe care nu puteam sa il dibuiesc.

concluzie: departe de calculator, odihna ochiului si noi ochelari. pentru ca sunt un consumator model, o sa compar opiniile si maine ma duc la un alt oftalmolog.

Filed in miscellaneous

One Response to “la oftalmolog, ca la banu ghica”

  1. Sapienson 08 May 2007 at 8:21 am

    Am zambit. Deloc vesel.
    Sfat: va trebui sa compari cam mult.
    Intamplare: m-am programat si eu la o clinica “vestita” (daca spun ca e vorba de “Oculus”, inseamna ca fac reclama ne/favorabila?). Dupa ce am astepata saptamani ca sa acced la consultatie si dupa ce am dat o carca de bani pentru consultatie, dupa ce am fost consultata (cat de profesionist nu stiu, ca meseria mea e alta) mi s-a spus de catre medicul oftalmolog care m-a consultat ca nu trebuia sa dau atatia bani pentru consultatie si ca NU ESTE DE COMPETENTA EI afectiunea oculara de care sufar, recomandandu-mi un alt medic (mi s-a dat numarul de telefon) de la o alta clinica. Adica alti bani, alt timp pierdut, alta distractie… No comment.
    Deci, nu dispera.
    Nu ma “omor” dupa Mircea Badea, dar o data in viata, cred, a avut mare dreptate: traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam