educatia si martienii

silvia on Apr 12th 2010

cine spunea ca martienii sunt in afara spatiului terestru? sunt chiar in europa, ceva mai la nord, in finlanda.

doar citind acest articol si iti dai seama ca nu suntem aceeasi specie.

lasand gluma la o parte, educatia este pentru mine probabil una dintre cele mai spinoase realitati si teme de conversatie. ma intristez de fiecare data in momentele in care ma izbesc de atat de multa … nici nu stiu cum sa ii spun: ineficienta, degringolada, lipsa de interes. toate la un loc?

doua dintre prietenele mele predau in licee bucurestene. ce aud de la ele este infiorator. comentariile privesc atat elevii, dar si profesorii. una dintre ele imi marturisea, jumatate resemnata, jumatate indignata, ca nu mai are cine sa ii invete pe elevi ceva. ca din ce in ce mai multi profesori sunt din ce in ce mai dezinteresati si mai putin informati. si ii si inteleg – 700 lei pe luna nu sunt cel mai mare incentive. nu ajung nici de trai, daramite sa iei carti sau sa te perfectionezi/specializezi.

cultura costa si, da, nu produce bani imediat, si nici efectele nu se vad imediat. de 20 de ani insa se vad roadele politicii de 2 parale duse de diferite guverne. scolile romanesti scot semianalfabeti in serie.

da, sistemul trebuie reformat, dar spre imbunatatirea lui, nu spre ruinarea lui.

o greva ratb se rezolva in maxim 24 de ore, se pare ca una in invatamant nici in 20 de ani. trist, caci in curand din scolile romanesti nu vor mai iesi nici macar soferi.

Filed in miscellaneous

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Comment spam protected by SpamBam